Programma
 

PROJECT24 brengt organisaties en LUIM-ers (alle enthousiastelingen en grensverleggerd die met ons mee doen) bij elkaar in een programma van een half jaar, waarin we zowel de organisatie als de LUIM-ers intensief begeleiden.

 

LUIM-Programma

Meedoen aan PROJECT24 betekent dat je je zowel professioneel als persoonlijk ontwikkelt.

De professionele ontwikkeling is gekoppeld aan het samenwerken in het organisatie-overstijgende en complexe project. Tijdens het project, waaraan je acht dagen werkt, zijn er drie bijeenkomsten bestemd voor projectintervisie. Tijdens deze projectintervisie kun je vragen inbrengen die te maken hebben met jouw rol en effectiviteit in het project. Andere projectteamleden helpen je om een antwoord te vinden. De ervaring leert dat jij van de vraag van een iemand anders ook kan leren.

Organisatie-overstijgende projecten zijn complex. Ze kenmerken zich door een gebrek aan structuur en een grote mate van onzekerheid. Desondanks verwacht de opdrachtgever resultaat. Het is in het nieuwe projectteam zoeken en afstemmen over de vertaling van de behoefte van de opdrachtgever naar doelstellingen voor het project, resultaten die met het team te realiseren zijn en natuurlijk de rol en commitment van de verschillende projectteamleden.

 

Dit proces van het formeren van een projectteam en de uitvoering van het project begeleiden wij inhoudelijk met drie verschillende bijeenkomsten. Deze bijeenkomsten hebben een meer persoonlijk karakter.

Tijdens de intake kun je als deelnemer je voorkeur uitspreken voor de thema’s van de inhoudelijke bijeenkomsten. Hieronder vind je enkele voorbeelden van inhoudelijke bijeenkomsten.

Voorbeelden van inhoudelijke bijeenkomsten:

  • Omgaan met onzekerheid: hierin ontdek je hoe jij van nature met onzekerheid omgaat. Creëer je een schijnzekerheid? Of durf je om te gaan met de onzekerheid? Hoe doe je dat dan? Soms loopt het project anders dan verwacht of heb je het gevoel minder invloed op het project te kunnen uitoefenen. Wat doe je dan met deze negatieve emoties?

  • Beslissingen nemen op basis van emoties, staat in het teken van het inzetten van je emoties om professionele beslissingen te nemen. Een kenmerk van het werken aan overstijgende organisatievraagstukken is het niet-weten waar de oplossing ligt of hoe soms verder te gaan. Hoe ga je daar als professional mee om? Trek je je terug in je eigen werk en organisatie? Of durf je je te verbinden met andere professionals vanuit het vertrouwen dat een effectieve samenwerking tot mooie resultaten zal leiden?

  • Ontdek de sleuteltalenten. De drijfveer voor veel Project deelnemers is dat zij zichzelf nog beter als authentiek mens willen leren kennen. Tijdens deze bijeenkomst staan wij stil welke 3 tot 5 kenmerkende talenten jou als persoon zowel binnen en buiten de werkomgeving karakteriseren. We gaan daarnaast met de sleuteltalenten aan de slag om te kijken op welke manieren je van betekenis kunt zijn. Welke functies, rollen, hobby’s of vrijwilligerswerk passen daarbij?

 
Individuele coaching

Wil je dieper ingaan op zaken waar je tegen aanloopt? Dan kun je gebruik maken van persoonlijke coachsessies. Coaching is geen standaard onderdeel van het programma.

Organisatie programma

De organisaties en bedrijven die complexe vraagstukken indienen begeleiden we met name in de beginfase bij het formuleren van het vraagstuk en het bepalen van de focus. Tijdens het project zorgen we ook voor projectbegeleiding zodat wij mooie resultaten kunnen boeken. De opdrachtgever wordt ook uitgenodigd voor de projectintervisiebijeenkomsten.

Klinkt het goed?! Schrijf je direct in!

© 2014 by PROJECT24